16 november 2021

Daging Rendang (Indonesisch stoofgerecht) in de slowcooker

                

1,5 pond rundvlees in kleine stukjes, 2 kleine uien gesnipperd, 3 tenen knoflook geperst, 2 theelepels gemberpoeder of 3 cm geraspte gemberwortel, 1 theelepel laos, 1 theelepel korianderpoeder (ketoember), 2 theelepel kurkuma (koenjit), 2 theelepels sambal, 1 rode peper, halve uitgeperste citroen, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 laurierblaadjes, zout en 1 pakje kokosmelk. Verder geen vocht toevoegen.

Bereiding : Zet de slowcooker op high. Vermeng de kruiden en vermeng alle kruiden samen met de suiker met het vlees. Leg de uien onderin de crockpot, daarop het vlees en de laurierblaadjes. Als laatste het citroensap en de kokosmelk. Laat de crockpot 2 uur op high staan en daarna 4-5 uur op low. Aan het einde het deksel eraf halen zodat alles wat kan indikken, of het gerecht wat indikken met allesbinder.

Serveer er rijst bij en boontjes.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...