11 april 2006

Spaghetti a la Paul de Leeuw

In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept.

Ingrediƫnten :
1 bakje magere dobbelsteentjes rookspek
1 ui
1 teen knoflook
1 worteltje
2 stengels bleekselderij
5 tomaten of 1 blikje tomatenstukjes
4 ons rundgehakt
1 blikje tomatenpuree
2 dl witte droge wijn en wat extra voor erbij te drinken
3 theel oregano
400 gr spaghetti
2 eetl fijngehakte peterselie
scheutje olijfolie, versgemalen peper, zout
stukje Parmezaanse kaas

Bereiding :
Bak het spek zachtjes uit. Snij ondertussen de ui in ringen en pers de knoflook uit. Schrap de wortel en snijd hem in stukjes, evenals de bleekselderij. Ontvel de tomaten als je niet kiest voor blokjes in blik en snij ze in vieren en haal de pitjes en harde stukjes weg.
Neem het spek uit de pan en fruit de ui en knoflook in het vet goudbruin, voeg evt wat boter of olie toe. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, wortel en bleekselderij toe. Blijf omscheppen tot het gehakt niet meer rood is. Voeg zou naar smaak toe en draai het vuur zachter. Voeg tenslotte de tomatenstukjes, puree, oregano en wijn toe. Laat alles een halfuurtje sudderen.
Kook de spaghetti beetgaar en schaaf de kaas in flinters. Breng de saus op smaak met peper en bestrooi het met de peterselie. Laat de spaghetti goed uitlekken en doe er een scheutje olie in. Serveer de saus op de spaghetti en bestroii met ruim kaas.
Drink een glaasje van dezelfde wijn erbij.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...