Ingrediënten voor 2 :
- 500 gram witlof, in lange repen
- 4 flinke aardappelen geschild in schijfjes
- 2 flinke kipdijfilets, in kleine stukjes
- 125 gram kastanjechampignons in plakjes
- 3 lente-uitjes, klein gesneden
- Peper en zout
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder mild
- 3 eetlepels Portugese kipkruiden van Euroma
- 150 ml slagroom
- 150 gram gorgonzola dolce (mild)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding : Kook de plakjes aardappel plm. 5 tot 7 minuten in water met zout. Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de kipstukjes, lichtbruin. Bak de champignons en lente-uitjes even mee. Haal het kipmengsel uit de pan. Kruid dit met peper, zout, gedroogde oregano en paprikapoeder. Bak in de overgebleven olie de witlof beetgaar. Witlof regelmatig even omleggen. Witlof kruiden met peper, zout en eventueel nog wat oregano. Laat de witlof in een vergiet nog een beetje uitlekken omdat er altijd nog vocht vrijkomt. Verwarm de slagroom en los de gorgonzola hierin op. Laat de room nog een beetje indikken. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van een ovenschaal.. Leg hierop de beetgare uitgelekte gebakken witlof. Verdeel daarover het mengsel van kipstukjes, champignons en lente-uitjes. Verdeel de gorgonzola-room erover.. Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten