2 rode uien, in dunne ringen
1 paprika naar keuze, in reepjes
1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten
100 g kastanje-champignons, in plakjes
125 g sugarsnaps
100 gram taugé
1 eetlepel arachide olie
2 theelepels vijfkruidenpoeder
2 rode pepers, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl gember, geraspt of een eetlepel gemberpoeder
150 ml Teriyakisaus (kant en klaar te koop in de toko) of maak de saus zelf van
70 ml kikkoman soyasaus, 70 ml rijstwijn, 15 ml rijstazijn, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en 2 theelepels maizena (opgelost in wat water) of gebruik je eigen recept.
4 zalmfilets
peper en zout
fijngehakte koriander en dunne ringetjes bosuitjes ter garnering
citroensap
Bereiding : Verdeel de uienringen over de bodem van de
slowcooker. Voeg vervolgens de paprika, paksoi, sugersnaps en champignons toe.
Verhit de olie in een kleine steelpan op laag vuur.
Voeg het vijfkruidenpoeder, de pepers, knoflook en gember toe en roerbak
2 minuten. Roer de teriyaki-saus erdoor en schenk het mengsel in de slowcooker
over de groenten.
Leg de zalmfilets bovenop de groenten, beetje
peper, zout en wat citroensap erover en zet de slowcooker 1 uur op hoog en een half uur op low totdat
de zalm gaar is.
Voeg 10 minuten voor het einde van de
bereidingstijd de taugé en het groen van de paksoi toe.
Zodra de zalm klaar is, deze eruit halen en warmhouden onder alufolie. Roer de groenten goed door en laat nog 5 minuten garen, Serveer met rijstnoedels met een beetje sesamolie
erdoor of Basmatirijst en garneer het gerecht met de koriander en de bosuitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten