24 oktober 2021

Kaasbroodjes

 


1 ui, 1 teen knoflook, 60 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml groentebouillon, 1 glas witte wijn, 150 gram geraspte oude kaas, 1 mespunt nootmuskaat, ½ bosje peterselie,  zout en peper, 10 kaasbroodjes 10 plakjes roomboterkorstdeeg, 1 ei, 40 gram gerapte kaas, 1 eetlepel sesamzaad 

Bereiding :  Snipper de ui en knoflook en zet aan in de boter. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak dit even goed aan. Voeg de witte wijn toe samen met een beetje van de bouillon. Roer goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten. Voeg dan de rest van de bouillon toe en breng aan de kook terwijl je roert. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer glad en voeg dan de nootmuskaat, gehakte peterselie en eventueel zout en peper toe. Laat afkoelen. 

Dan ga je de kaasbroodjes maken. Leg de plakjes korstdeeg op het aanrecht en roer de afgekoelde vulling door. Doe het in een spuitzak en verdeel de vulling over de 10 plakjes. Klop het ei los en smeer één kant voorzichtig in met het ei. Vouw het korstplakje dicht en druk aan met een vork. Leg alle broodjes op een bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi er geraspte kaas over en het sesamzaad. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten op 180 graden. 

Tip : laat de papiertjes onder de deegplakjes zitten, anders plakken deze aan het aanrecht of aan de snijplank. Natuurlijk wel weghalen als ze de oven ingaan.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...