17 november 2021

Stamppot van knolselderij, aardappels en prei

 

  • Ingrediënten : 1 knolselderij, in blokjes
  • 2 eetlepels azijn
  • 400 g aardappelen, in blokjes
  • 150 ml room
  • nootmuskaat (eventueel)
  • 2 stengels prei, fijngesneden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 200 g spekblokjes
  • peper, zout en halve eetlepel Al Andalus kruiden (Jonnie Boer)



  







Bereiden :
Kook de knolselderij en aardappels met zout en voeg water toe tot de groente net onderstaat. Doe er ook de azijn bij. Breng aan de kook en laat ongeveer een kwartiertje koken.
Bak ondertussen de spekjes uit tot ze bruin en knapperig zijn. Haal ze uit het vet en zet ze apart en bak in hetzelfde vet de prei zachtjes uit.

Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Stamp de knolselderij en de aardappelen grof met een pureestamper. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voor de liefhebbers: doe er een snuif nootmuskaat bij en de Al Andalus.

Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de prei en de spekblokjes eroverheen.


Met dank aan Lekker koken met een klein budget van D. Wynter en Okoko receptensite

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...