- Ingrediënten : 1 knolselderij, in blokjes
- 2 eetlepels azijn
- 400 g aardappelen, in blokjes
- 150 ml room
- nootmuskaat (eventueel)
- 2 stengels prei, fijngesneden
- 2 eetlepels arachideolie
- 200 g spekblokjes
- peper, zout en halve eetlepel Al Andalus kruiden (Jonnie Boer)
Bak ondertussen de spekjes uit tot ze bruin en knapperig zijn. Haal ze uit het vet en zet ze apart en bak in hetzelfde vet de prei zachtjes uit.
Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Stamp de knolselderij en de aardappelen grof met een pureestamper. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voor de liefhebbers: doe er een snuif nootmuskaat bij en de Al Andalus.
Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de prei en de spekblokjes eroverheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten