08 mei 2021

Vietnamees stoofpotje

 

  • 600 gram sukadelappen
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • rode peper * 2
  • eetlepels bloem
  • 2 stengels citroengras * 3
  • 3 cm verse gember * gemberpoeder 1 eetlepel
  • 400 ml kokosmelk * 200 ml
  • 200 ml runderbouillon * 100 ml
  • 1 limoen * 1,5 
  • 2 eetlepels vissaus * 3
  • 2 eetlepels ketjap * 4
  • 1 eetlepel suiker * 1,5
  • 2 theelepels 5-spice kruidenmix * 3
  • 2 laurierblaadjes * 3
  • 1 kaneelstokje * 2
  • 1 steranijs * 2
  • olie om in te bakken
  • klont boter
  • peper
  • zout

als je dit maakt in de slowcooker, dan een aantal dingen aanpassen, zie *

Bereiden in de braadpan


  • Begin met het snijden van de sukadelappen. Snij hier fijne blokjes van, ongeveer 2 x 2 cm. Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn. Ik verwijderde deze keer de zaadjes niet! Schil de gember.
  • Verwarm een klont boter en een flinke scheut olie in de stoofpan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook en de gember uit boven de pan. Voeg ook de rode peper toe en schep dan het rundvlees in de pan. Laat dit rondom dichtschroeien en zet het vuur dan laag.
  • Schenk de kokosmelk en de bouillon in de pan. Kneus de stengels citroengras en voeg deze toe. Doe ook de blaadjes laurier, het kaneelstokje en de steranijs in de pan.
  • Pers 1 limoen uit bij het Vietnamees stoofvlees en voeg de vissaus, ketjap, suiker en de 5 spices kruidenmix toe. Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes zeker 2 uur sudderen. Nog langer is nog lekkerder!

Bereiden in de slowcooker


  • Begin met het snijden van de sukadelappen. Snij hier fijne blokjes van, ongeveer 2 x 2 cm. Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn. Ik verwijderde deze keer de zaadjes niet! Schil de gember.
  • Zet de slowcooker aan op hoog. Doe onderin de uien met de knoflook, gember en rode peper. Hierop het vlees  (hoeft niet te worden aangebraden op het vuur) en alle overige ingrediënten.  Roer om na 2 uur en 4 uur. Totaal zo'n 5,5 uur of tot het zacht genoeg is.
  • Wanneer het sukadevlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het Vietnamees stoofvlees klaar. Je kunt hier bijvoorbeeld rijst bij eten of een rijstnoedelsalade (kookclub Vietnam)

met dank aan: mindyourfeed.nl

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...