Empanadas
12 velletjes ontdooid bladerdeeg
1 eetl arachide-olie
1 middelgrote ui, zeer fijn gesnipperd
120 gr varkensgehakt
2 a 3 teentjes knoflook geperst
1,5 theel thijm
1,5 theel paprikapoeder
theelepel sambal
1 hardgekookt ei, fijngehakt
1 lenteuitje zeer fijn gesneden
1 middelgrote augurk, zeer fijn gesneden
peper en zout
olie om in te frituren
B
Bereiding: Fruit de ui, knoflook en tijm in een wok een paar minuten. Voeg het gehakt, het lente-uitje en de paprikapoeder toe en ongeveer 6-8 minuten bakken. Zout, peper en sambal naar smaak toevoegen en laten afkoelen. Daarna het ei en de augurk toevoegen.
Vul de bladerdeegvelletjes. Kies uit het hele velletje of doe kleinere porties in rondjes. Bevochtig de randen met water en vouw dit goed dicht. Bij de rondjes het deeg mooi dichtvouwen met kleine rondjes.
Kokossoep met varkensvlees
400 ml kokosmelk
400 ml bouillon
400 gr varkensvlees in dunne plakjes
3-4 eetl limoensap
1 limoen
1 rode en groene chilipeper
snuifje komijn
stukje verse gember 2-3 cm
paar druppels Tabasco
Bereiding : Doe de kokosmelk, de pepertjes in fijne reepjes en de fijngehakte gember en de bouillon in een pan. Bak de varkensreepjes even om en om aan en doe die erbij. Breng dit aan de kook en laat alles heel zachtjes een kwartier/20 minuten zachtjes koken. Voeg het limoensap toe en breng alles op smaak met komijn en Tabasco.
Serveer de soep in kommen en garneer met een limoenpartje.
Hoofdgerecht 1 : Porc Tocino - klik op de link
Hoofdgerecht 2 : Kip Caldaretta
500 gr kipfilet
4 eetl azijn
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 rode paprika
4 eetl olijfolie
1,5 kop warm water
klein blikje tomatenpuree
1 laurierblaadje
verse peper
zout
blikje leverpastei
paar druppels Tabasco
Bijgerechten : basmatirijst en een salade van komkommer, aangemaakt met suiker, zout, azijn en olie en fijngesneden groene en rode pepertjes naar smaak.
Kokosijs
600 ml kokosmelk van een verse kokosnoot
150 gr tafelsuiker
1,5 vanillestokje
sap en schil van 1,5 limoen
Bereiding : Vanillestokje opensnijden en merg eruit krabben. Verhit de kokosmelk met de suiker in de pan en laat dit 1 minuut borrelend koken. Draai het vuur uit. Voeg limoensap en merg toe. Laat dit in een koudwaterbad afkoelen. Daarna in de diepvries doen en regelmatig omscheppen.
Serveer dit in hoge glazen met voor de liefhebbers slagroom erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten