17 mei 2005

Porc Tocino

Nodig :
1 kilo magere hamlappen in reepjes
marinade :
100 gram bruine basterdsuiker
4 eetl azijn
3 teentjes knoflook
peper/zout/strooiaroma
scheutje Food Colouring (verkrijgbaar bij Turkse toko)
vloeibare honing

Bereiding :
Het vlees 3 tot 5 uur marineren, daarna het vlees in een laagje water koken tot het droog is. Het vlees bakken in olie, tijdens het bakken wat honing toevoegen.

Serveren :
Met gekookte witte rijst, 3 kleuren paprika's geroerbakt met knoflook en wat sjalotjes en een komkommer salade (b.v. volgens Indisch recept)

Recept is van een Filipijnse kok aan boord van een werkschip

Geen opmerkingen:

Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip ( bún thit nuong)

  Ingrediënten voor 4 personen : 4 stengels sereh (citroengras),  5 tenen knofloo,k 2 sjalotten, 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 90 ...