- 1 bloemkool
- 1 ui
- 250 gram kipfilet in blokjes
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel garam marsala
- 2 theelepels gele currypoeder
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel cayennepeper
- 2 blikjes tomatenpuree a 70 gram
- 400 ml kokosmelk
- peterselie fijngesneden
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper
- rijst of naan voor erbij
Bereiding : Verdeel de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 8 minuten voor in ruim water. Verwarm olie in een hapjespan. Snipper de ui aan en fruit deze aan, voeg hierna de blokjes kip toe en bak dit mee. Voeg de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper toe en bak dit even mee.
Doe hierna de tomatenpasta erbij en verwarm dit kort mee voor je de kokosmelk toevoegt. Breng aan de kook en roer door. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.
Kook ondertussen de rijst of verwarm de naan. Garneer het gerecht met verse peterselie en serveer de kip-bloemkoolcurry met rijst of naan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten