27 augustus 2005

Corn Chowder (maissoep)



Ingrediƫnten :
100 gr boter
2 fijngehakte uien
6 geperste teentjes knoflook
6 eetl bloem
1/2 beker droge witte wijn
1,5 l kippenbouillon
1 theel thijm
4 laurierblaadjes
peper en zout
2 aardappels in kleine blokjes
750 gr mais uit blik
200 ml room + wat extra
tabasco

Bereiding :
Braad in de boter de uien en knoflook zachtjes aan voor ongeveer 7 -10 minuten, met de deksel erop. Af en toe roeren. Doe de bloem erbij en bak dit zachtjes door voor ongeveer 7-10 minuten onder voortdurend roeren.
Vervolgens de wijn, de bouillon, thym, laurierblaadjes en peper en zout toevoegen en breng dit aan de kook, zachtjes door laten sudderen voor ongeveer 15 minuten. De aardappels erbij doen. Weer door laten sudderen voor 15 mintuen.
Doe dan de mais erbij, de roomroom en een paar druppeltjes tabasco en breng het geheel weer aan de kook. Pureer 1/3 van de soep in de blender en doe het terug bij de rest van de soep (om het dikker te maken). Serveren met een beetje room eroverheen.

Tip : In plaats van boter kun je ook 100 gram ontbijtspek in kleine stukjes snijden en uitbakken.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...