27 augustus 2005
Corn Chowder (maissoep)
Ingrediƫnten :
100 gr boter
2 fijngehakte uien
6 geperste teentjes knoflook
6 eetl bloem
1/2 beker droge witte wijn
1,5 l kippenbouillon
1 theel thijm
4 laurierblaadjes
peper en zout
2 aardappels in kleine blokjes
750 gr mais uit blik
200 ml room + wat extra
tabasco
Bereiding :
Braad in de boter de uien en knoflook zachtjes aan voor ongeveer 7 -10 minuten, met de deksel erop. Af en toe roeren. Doe de bloem erbij en bak dit zachtjes door voor ongeveer 7-10 minuten onder voortdurend roeren.
Vervolgens de wijn, de bouillon, thym, laurierblaadjes en peper en zout toevoegen en breng dit aan de kook, zachtjes door laten sudderen voor ongeveer 15 minuten. De aardappels erbij doen. Weer door laten sudderen voor 15 mintuen.
Doe dan de mais erbij, de roomroom en een paar druppeltjes tabasco en breng het geheel weer aan de kook. Pureer 1/3 van de soep in de blender en doe het terug bij de rest van de soep (om het dikker te maken). Serveren met een beetje room eroverheen.
Tip : In plaats van boter kun je ook 100 gram ontbijtspek in kleine stukjes snijden en uitbakken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten