Ingrediënten :·
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels Bertolli extra vergine
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden
zout, versgemalen zwarte peper
25 g blauwe kaas (Roquefort)
25 g hazelnoten
2 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
1 mango
300 g gerookte kipfilet
1 kroppen lollo rosso
30 g rucola
Bereiding :
Verkruimel de kaas boven een kom. Voeg het citroensap met de Bertolli Extra Vergine, de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe en klop alles tot een mooie dressing. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd deze in blokjes. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Was de lollo rosso en maak de bladeren droog in een slacentrifuge. Verwijder de harde nerven en scheur de bladeren in stukken. Snijd de rucola in grove stukken. Schep in een kom de lollo rosso, rucola, bleekselderij, bosui, de helft van de stukjes mango en hazelnoten en de helft van de dressing luchtig door elkaar. Schep de salade in diepe borden. Verdeel de blokjes mango en de plakjes kipfilet erover en sprenkel de rest van de dressing erover. Strooi de rest van de hazelnoten erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten