10 bitterkoekjes, 50 ml Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 eieren op kamertemperatuur, 150 gram bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneelpoeder, mespunt zout, handje walnoten, 2 peren en wat poedersuiker om te bestrooien
Bereiding : Snijd de koekjes in stukjes, doe ze in een kommetje en schenk de Amaretto erover. Zet dit even weg zodat de Amaretto in de koekjes kan trekken. Laat in een ander kommetje de walnoten in water staan zodat ze iets zachter worden waardoor ze straks in de oven minder droog worden. Beboter een ronde springvorm van 22 cm en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 C, boven en onderwarmte. Mix de boter met de suiker en roer deze zacht en romig. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem samen met bakpoeder, kaneel en zout boven de beslagkom en mix dit goed door het beslag. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Schep de stukjes peer samen met de koekstukjes door het beslag. Giet het beslag in de beboterde springvorm, strijk de bovenkant glad en beleg met de walnoten. Bak de cake in 70 - 80 minuten gaar.
Laat de cake na het bakken eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan de ring en laat verder afkoelen. Bestrooi voor het serveren met een beetje gezeefde poedersuiker.
Met dank aan Rudolph's Kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten