Bereiding : Snipper de uien. Snij de kip in blokjes. Rasp de knoflook
en gember fijn. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en
gember 5 minuten op laag vuur, voeg dan de kipfilet toe en als deze een
kleurtje heeft, de curry madras. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en
bak al roerend nog 5 minuten op middelhoog vuur.
Kook de rijst.
Voeg bij het gerecht de krieltjes erbij en
schep alles goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de
deksel op de pan 20 min. zachtjes stoven. Roer de tuinerwten erdoor, draai het
vuur hoog en laat nog 5 min. zonder deksel een beetje inkoken. Voeg in delen de
spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de koriander fijn, schep de
curry in diepe borden en verdeel de koriander over de curry.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten