18 april 2024

Curry van krieltjes, erwtjes en spinazie

2 uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel gemberpoeder of 20 cm verse gember
450 gram mini-krieltjes
1,5 eetlepel curry madras (b.v. Johnie Boer)
blikje tomatenpuree
225 gram tuinerwten uit de diepvries
400 gram verse spinazie
300 gram kipfilet
bosje koriander
basmatirijst 



Bereiding : Snipper de uien. Snij de kip in blokjes. Rasp de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 minuten op laag vuur, voeg dan de kipfilet toe en als deze een kleurtje heeft, de curry madras. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 minuten op middelhoog vuur.

Kook de rijst. 

Voeg bij het gerecht de krieltjes erbij en schep alles goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes stoven. Roer de tuinerwten erdoor, draai het vuur hoog en laat nog 5 min. zonder deksel een beetje inkoken. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hak de koriander fijn, schep de curry in diepe borden en verdeel de koriander over de curry.



Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...