20 maart 2024

Vandaag uit de slowcooker : rodekool

Ingrediënten : rode kool (een kleine of een halve grote kool), 1 ons roomboter in blokjes, 75 ml bessensap, scheutje azijn, scheutje gembersiroop, 1 kaneelstokje en wat extra kaneelpoeder, 1 sjalotje, 6 kruidnagels in het sjalotje gestoken, peper en zout, 1 rode ui fijngesnipperd, 3 Elstar appels (of 4 kleine) in stukjes

Bereiding : Snijd de rode kool in reepjes (ik deed het met de keukenmachine) en zet de slowcooker op high, doe alle ingrediënten erin, goed vermengen. Na 3 kwartier de slowcooker op low zetten en daarna ruim 5,5 uur laten pruttelen.

Wij aten er een heerlijk balletje gehakt bij en aardappelpuree.

 


Dit is voor 4 porties ongeveer, wat over is kan de vriezer in.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...