05 maart 2024

 

Ravioli ovenschotel

3 eetlepels milde olijfolie, 400 gram gehakt, 400 gram broccoli, 1 courgette, wat verse bieslook, 350 gram Heinz tomato frito, 200 ml water, 500 gram verse ravioli 5 formaggio en 150 gram geraspte kaas voor ovengratin.


Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak het gehakt 5 min. op middelhoog vuur.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Meng de broccoli met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.

Snijd de courgette in kleine blokjes Snijd de bieslook fijn. Voeg de courgette, tomato frito, het water en de helft van de bieslook toe aan het gehakt en warm even mee. Schep de ravioli erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas.

Zet de ovenschotel naast de broccoli op de bakplaat en bak samen ca. 20 min. in de oven. Bestrooi de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer met de geroosterde broccoli. 


Met dank aan Allerhande februari 2024

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...