Wortelsoep
30 gram roomboter
2 tenen knoflook
4 takken tijm of een eetlepel
gedroogde
600 gram winterwortel
1 theelepel gerookt paprika
zout en cayennepeper
100 ml sinaasappelsap
1 liter
groentebouillon
4 eetlepels kookroom
1 blik cannellini-bonen van
400 gram
1 bosje bieslook
Bereidingswijze : Pel de ui en knoflook en snijd beiden fijn. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui. Voeg vervolgens de knoflook erbij.
Schil de wortels en snijd
in plakjes of stukjes. Voeg dit daarna met de tijm bij de ui en bak een paar
minuten mee. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en breng het op smaak met
zout en cayennepeper. Voeg het sinaasappelsap en de bouillon erbij en laat 20 minuten
zachtjes koken.
De room erbij doen en
pureer dan de soep. Spoel de bonen af en verwarm ze in de soep.
Garneer met fijngesneden
bieslook.
Olijvenbrood
1 grote rode ui
gedroogde tijm
neutrale olie
zout en peper
100 gram feta
50 gram olijven zonder pit
175 gram havermeel (of fijngemalen
havermout)
3 theelepels bakpoeder
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels pompoenpitten
Bereidingswijze : Verwarm de oven voor op 210°C (onder-en bovenwarmte).
Halveer, pel en snijd de ui
in halve ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui met de
tijm tot de ui zacht is. Breng op smaak met zout en peper en laat iets
afkoelen.
Snijd of breek de kaas in
stukjes en hak de olijven grof. Meng met een houten lepel in een kom de bloem
en bakpoeder met een snuf zout, de feta en gebakken ui. Voeg de melk
en het ei erbij en meng tot een samenhangend geheel (kneden hoeft niet).
Doe de pitten op een
bord. Vorm een langwerpig brood van het deeg en druk de onderkant
voorzichtig in de pitten en leg vervolgens op de bakplaat.
Kerf het brood aan de
bovenkant kruislings in en bak het brood in circa 30 minuten gaar.
Met dank aan RTL/Hugo
1 opmerking:
Het was heeerlijk!!!
Een reactie posten