01 januari 2024

Tartaar van Biet

 

Ingrediënten: 

1 kilo rode bieten

3-4 theelepels gerookt paprikapoeder

Neutrale olie

Zout en peper

4 eetlepels kappertjes

2 eetlepels amandelschaafsel

1 sjalotje

2-3 theelepels dijonmosterd

2 theelepels rode wijnazijn

Rucola

75-100 ml. crème fraîche

Dunne toastjes of sneetjes stokbrood voor erbij

Extra benodigdheden: hakmolen en steekring maat 8 cm. of 10 cm.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225°C. Schil en snijd de bieten in kleine blokjes van een halve centimeter. Meng de blokjes biet met het gerookte paprikapoeder, 2 eetlepels olie, zout en peper. Spreid vervolgens uit over de bakplaat en bak circa 25 minuten in de oven. Schep het na 15 minuten een keer om.

Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Pel en snipper de sjalot fijn. Laat de biet iets afkoelen en maal dan in de hakmolen met de mosterd, rode wijnazijn en sjalot. Breng het op smaak met zout en peper.

Leg wat rucola op de borden. Zet de steker in het midden, schep biet erin, duw aan en maak zo een torentje van de biet. Verwijder de steker en herhaal dit bij de andere borden. Schep er een lepeltje crème fraîche op en maal er nog wat peper overheen.

Verdeel de kappertjes en amandelen over het gerecht en serveer er de toast bij.

 

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...