12 december 2023

Erwtensoep uit de slowcooker



Na jaren de erwtensoep op de ouderwetse manier te hebben gemaakt, deze week de slowcooker aan het werk gezet. Het resultaat was boven verwachting. Bovendien past deze manier van koken in de huidige energie besparende trend.

Wat heb je nodig : 1 zak groene spliterwten van 900 gram, 3 uien, 2 preien, 1 kleine knolselderij, 1 grote winterwortel, 4 schouderkarbonades, 1 bos selderij, 1 rookworst XXL, 1,5 liter water met 3 kleine bouillonblokjes, peper en zout

Hoe maak je de soep : snipper de uien, snij de prei in halve ringen, de wortel en de knolselderij in blokjes, hak de selderij. Ontdoe de karbonades van de botjes en zet de slowcooker op low. Spoel de spliterwten af en doe deze onderin, hierop de karbonades en bestrooi deze met peper en zout. Hierop alle groenten en voeg dan het water met de bouillonblokjes toe. Roer na een uurtje of twee alles om. Vervolgens nog 2 รก 3 uur op low. Snij de rookworst in plakjes of stukjes en voeg deze aan de soep toe als hij helemaal klaar is.

Koel de soep daarna zoveel mogelijk en zet hem in een gewone pan (en eventueel in doosjes voor in de vriezer) in de koelkast. Wacht een dag en warm de soep heel langzaam op, voeg nog wat peper en maggi toe als het nog niet goed op smaak is. Vindt je het te dik dan iets bouillon erbij.. Serveren met lekker donker brood. 

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...