Na jaren de erwtensoep op de ouderwetse manier te hebben gemaakt, deze week de slowcooker aan het werk gezet. Het resultaat was boven verwachting. Bovendien past deze manier van koken in de huidige energie besparende trend.
Wat heb je nodig : 1 zak groene spliterwten van 500 gram, 3 uien, 2 preien, 1 kleine knolselderij, 1 grote winterwortel, 3 kleine of 2 grote schouderkarbonades, 1 bos selderij, 1 rookworst XL, 1,5 liter water met 3 kleine bouillonblokjes, peper en zout
Hoe maak je de soep : snipper de uien, snijd de prei in halve ringen, snijd de wortel en de knolselderij in blokjes en hak de selderij. Ontdoe de karbonades van de botjes en zet de slowcooker op een uur op high en daarna op low. Spoel de spliterwten af en doe deze onderin, hierop de karbonades en bestrooi deze met peper en zout. Hierop alle groenten en voeg dan het water met de bouillonblokjes toe. Roer na een uurtje of twee alles om. Vervolgens nog 2 รก 3 uur op low. Snij de rookworst in plakjes of stukjes en voeg deze aan de soep toe als hij helemaal klaar is.
Koel de soep daarna zoveel mogelijk en zet hem in een gewone pan (en eventueel in doosjes voor in de vriezer) in de koelkast. Wacht een dag en warm de soep heel langzaam op, voeg nog wat peper en maggi toe als het nog niet goed op smaak is. Vindt je het te dik dan iets bouillon erbij.. Serveren met lekker donker brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten