16 november 2023

Kruidcake


Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
200 gram donkerbruine basterdsuiker
half zakje bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder 
1 theelepel kaneel
1 ei op kamertemperatuur
225 ml volle melk op kamertemperatuur
50 gram gedroogde vijgen
50 gram rozijnen
klein handje walnoten
klein handje amandelen of pistachenoten
amandelschaafsel voor garnering

Bereiding : Verwarm de oven op 175 graden (onder- en bovenwarmte). Vet een cakevorm, van ongeveer 24 cm. Wel de rozijnen ong 10 minuten en dep ze goed droog. 

Doe in een grote kom het meel, de suiker, bakpoeder, ei en de kruiden. Daarna de melk, de rozijnen en de in kleine stukjes gehakte vijgen. Roer alles tot een cakebeslag en doe dit in de cakevorm. Bestrooi het beslag met het amandelschaafsel en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.

Bak de cake ongeveer 50 minuten. Controleer of hij gaar is met een satéprikker. Los de cake na 10 minuten en laat hem goed afkoelen. Het lekkerst is hij na een uurtje of 3.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...