1/2 komkommer, 1 rode paprika, een halve spitskool, 2 knoflookteentjes, 10 Iglo vissticks (diepvries) 225 gram platte rijstnoedels (Conimex), 1 eetlepel sesamolie + scheutje extra, 1 eetlepel sojasaus, sap van 1 limoen, 1 rode peper met de zaadjes, 1 eetlepel vissaus, 1 theelepel fijne kristalsuiker, 1 bos koriander en 50 gram gezouten pinda’s
Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel koud en meng het vervolgens met een scheutje sesamolie.
Roerbak de
spitskool met het pepertje, de knoflook, de paprika en de komkommer een paar minuten
tot alles beetgaar is. Doe de noedels erbij en verwarm alles tot de noedels
warm zijn. Daarna de sesamolie, de sojasaus, limoenrasp, limoensap, vissaus en
de suiker toevoegen.
Hak de koriander – inclusief de steeltjes – fijn. Hak ook de pinda’s grof. Meng voor het serveren de verse kruiden erdoorheen. Bestrooi met de pinda’s en leg de vissticks erbij op de borden of de kom.
Met dank
aan Hugo Kennis voor het basisrecept
Geen opmerkingen:
Een reactie posten