04 april 2023

Thaise noedels met spitskool en vissticks

 

1/2 komkommer, 1 rode paprika, een halve spitskool, 2 knoflookteentjes, 10 Iglo vissticks (diepvries) 225 gram platte rijstnoedels (Conimex), 1 eetlepel sesamolie + scheutje extra, 1 eetlepel sojasaus, sap van 1 limoen, 1 rode peper met de zaadjes, 1 eetlepel vissaus, 1 theelepel fijne kristalsuiker, 1 bos koriander en 50 gram gezouten pinda’s


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en paprika. Snijd de komkommer en paprika – met julienne snijtechniek – in dunne reepjes. Snijd ook de spitskool in flinterdunne repen. Hak het pepertje in dunne ringetjes (incl. de zaadjes) en rasp de knoflook.

Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel koud en meng het vervolgens met een scheutje sesamolie.

Roerbak de spitskool met het pepertje, de knoflook, de paprika en de komkommer een paar minuten tot alles beetgaar is. Doe de noedels erbij en verwarm alles tot de noedels warm zijn. Daarna de sesamolie, de sojasaus, limoenrasp, limoensap, vissaus en de suiker toevoegen.

Hak de koriander – inclusief de steeltjes – fijn. Hak ook de pinda’s grof. Meng voor het serveren de verse kruiden erdoorheen. Bestrooi met de pinda’s en leg de vissticks erbij op de borden of de kom.

 

 

Met dank aan Hugo Kennis voor het basisrecept

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...