04 april 2023

Kipfilet, spitskool en cashewsaus

300 gram zilvervliesrijst, 3 eetlepel sojasaus,  2 theelepels sambal badjak, 4 eetlepels olie, 400 gram kipfilets, 100 gram ongezouten cashewnoten, 1 sjalotje, gesnipperd, 200 ml kokosmelk, 1/2 spitskool, 1 groene paprika en 1 prei, handje verse koriander, grof gehakt, gebakken uitjes en 3 lente-uitjes

Bereiding : Kook de rijst. Meng 2 eetlepels sojasaus met 1 theelepel sambal en 1½ eetlepel olie. Wentel de kipfilets erdoor en wrijf de saus goed in. Bak de kipfilets ongeveer 10 - 12 min. goudbruin en gaar. Snijd de kip daarna in schuine plakjes.

Hak de cashewnoten fijn. Verwarm ½ eetlepel olie in een kleine pan en fruit de sjalot zachtjes glazig. Roer de cashewnoten erdoor en bak even mee. Roer er 1 theelepel sambal en 1 eetlepel sojasaus door en schenk de kokosmelk erbij. Laat 6 - 8 min. zachtjes sudderen. 

Maal de saus kort in de blender. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt. 4. Snijd de spitskool in de lengte in twee en verwijder de harde stronk. Snijd de parten in smalle repen. Ook de paprika en prei (zonder groen) in smalle reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een wok en bak de groenten al omscheppend in 4 - 6 min. beetgaar, voeg zo nodig een scheut water toe. Schep de koriander erdoor. 5. Serveer de rijst in wijde kommen. Leg de kipfilet aan één kant en schep de spitskool aan de andere kant . Schep wat cashewnotensaus over de kip en de groenten. Garneer alles met de koriander, de gebakken uitjes en de lenten-uitjes. Serveer in rijstkommen.


Met dank aan Lassie voor het basisrecept


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...