20 februari 2023

Kip Teriyaki uit de slowcooker

750 gram kipfilet in blokjes, 3 teentjes knoflook uitgeperst, 3 cm verse gember geschild en geraspt, 130 gram honing, 5 eetlepels bruine suiker, 200 ml sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels rijstazijn, maïzena of allesbinder, 2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd en bosje bosuitjes in dunne ringetjes gesneden

Bereiding : Doe de kip in de slowcooker. Mix in een kom de knoflook, gember, honing, bruine suiker, sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Giet dit mengsel over de kip en zet de slowcooker voor 1 uur op hoog en 3 uur op low.

Als de saus niet dik genoeg is dan het laatste halfuur aanmaken met wat maïzena en water of allesbinder en laat het gerecht zonder deksel nog even op low staan.

 Je kan dit gerecht ook op de traditionele manier maken, maar dan goed oppassen dat het niet te vroeg verdampt en doe er wat water extra bij. Serveer met de bosuitjes en sesamzaad.

Lekker erbij : sperzieboontjes met miso en komkommer met rijstazijn

                                    


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...