750 gram kipfilet in blokjes, 3 teentjes knoflook uitgeperst, 3 cm verse gember geschild en geraspt, 130 gram honing, 5 eetlepels bruine suiker, 200 ml sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels rijstazijn, maïzena of allesbinder, 2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd en bosje bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
Bereiding : Doe de kip in de slowcooker. Mix in een kom de knoflook, gember, honing, bruine suiker, sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Giet dit mengsel over de kip en zet de slowcooker voor 1 uur op hoog en 3 uur op low.
Als de saus niet dik genoeg is dan het laatste halfuur aanmaken met wat maïzena en water of allesbinder en laat het gerecht zonder deksel nog even op low staan.
Lekker erbij : sperzieboontjes met miso en komkommer met rijstazijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten