28 februari 2023

Kapsalon maar dan gezond

 


         Zo is een kapsalon een stukje gezonder en zeker zo lekker

Nodig : 9 ons aardappelen, vastkokend, cajunkruiden, Portugese kipkruiden, 4 ons kipfilet in blokjes, flinke scheut ketjap manis en een flinke scheut sojasaus, 2 x 15 ml olie, b.v. arachide, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 oranje en 1 rode paprika, geraspte cheddar, knoflooksaus, ijsbergsla en komkommer in dunne reepjes

Bereiding : Verwarm de oven (boven en onder) voor op 225 graden. Schil de aardappels en snij ze in blokjes, was en droog ze. Strooi dan de cajunkruiden er overheen en 15 ml olie. Goed vermengen en doe ze daarna op bakpapier op de bakplaat van de oven. Bak deze ongeveer 25 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. 

Snijd ondertussen de kipfilet en de paprika’s in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Vermeng alles heel goed met de 2e 15 ml olie, de kipkruiden, de9 sojasaus en de ketjap. Bak de kip in een kwartiertje gaar.

Haal de bakplaat even uit de oven als de aardappels klaar zijn en verdeel de kip over de aardappels en strooi hierover een ruime hoeveelheid cheddar. Zet de bakplaat nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Verdeel alles over 3 of 4 borden enverdeel hierover de sla, komkommer en knoflooksaus naar smaak.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...