28 februari 2023

Foe Yong Hai

                 

Nodig : 1 eetlepel olie, 200 gram roerbakgroenten wat fijner gesneden, halve theelepel chilivlokken, 5 eieren, 2 bosuitjes in ringetjes, 125 gram taugé, peper en zout

Nodig voor de saus : 1 ui, 1knoflookteen, 300 ml passata, 1 eetlepel ketjap manis, 4 eetlepels sweet chilisaus, 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel azijn en allesbinder

Bereiding : Verhit een koekenpan met wat olie op hoog vuur. Voeg de roerbakgroentes toe en de chilivlokken en bak deze tot ze gaar zijn, een minuutje of vijf. Breng op smaak met peper en zout.

Breek de eieren in een kom en klop ze los met peper en zout. Giet de eieren over de groente in de pan en laat het geheel garen. Breek de omelet voor het einde van de baktijd in stukken.

De saus maak je door de ui en knoflook fijn te snipperen in een klein steelplannetje.Doe de passata erbij met de ketjap, gembersiroop, azijn en sweet chilisaus en roer het goed door. Breng het aan de kook en laat het even sudderen. In principe kun je het zo gebruiken maar wil je het wat dikker meng dan een beetje allesbinder toe aan de saus.

Serveer de omelet met de saus en eventueel met rijst of bloemkoolrijst en met wat extra tauge en bosuitjes.


Bronvermelding : Simones kitchen

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...