29 januari 2022

Zeeuwse kaneelkoekjes



Ingrediënten : 250 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram roomboter, 50 gram vloeibare honing, 70 gram bruine basterdsuiker, 5 gram kaneel, snufje zout en 1 losgeklopt ei


Werkwijze : Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180 gr C met boven- en onderwarmte, of op 160 gr C hetelucht. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg het zelfrijzend bakmeel, honing, bruine basterdsuiker, kaneel, de helft van het losgeklopte ei en zout toe.


Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak er 2 deegrollen van met een lengte van 20 cm lang. Plaats de deegrollen 30 minuten in de koelkast. Beleg de bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in 20 plakjes van ca. 1 cm. Leg de deegrondjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.

Bak in ca.20 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...