09 januari 2022

Volkorenpasta met spinazie "pesto" en zalm


250 gram peultjes 300 gram volkoren pasta, 200 gram tuinerwten (diepvries) 400 gram spinazie, 4 tenen knoflook, 1 citroen, 2½ eetlepel milde olijfolie, 15 gram basilicum (1 bakje) 40 gram geroosterde pijnboompitten, 4½ eetlepel water, 75 gram geraspte kaas, 2 rode uien en 300 gram warm gerookte zalmstukken

Bereiding : Haal de puntjes en draden van de peulen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Kook de peultjes en tuinerwten de laatste 5 minuten mee. Snijd ondertussen de spinazie grof en doe in een grote kom. Snijd de tenen knoflook grof en voeg toe aan de spinazie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg ⅘ van de olie, het citroensap en -rasp, ⅔ van het basilicum, de pijnboompitten en het water toe aan de spinazie. Pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de kaas erdoor. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 6 min. glazig. Schep regelmatig om. Voeg de pasta, peulen, tuinerwten en pesto toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper. Breek de zalm in stukjes en schep door de pasta. Schep in diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.

Bron :  Allerhande januari 2022


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...