25 januari 2022

Stoofpot a lá Cor uit de slowcooker

 


  • 1500 gram sukadelappen in blokjes
  • 1 flesje donker bier
  • grote uien gesnipperd
  • 1 grote prei in halve ringen
  • 1,5 eetlepel sojasaus en 1,5 eetlepel ketjap
  • 1,5 eetlepel gemberpoeder of een stukje verse gember
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve eetlepel kruidnagelpoeder
  • 6 tenen knoflook in plakjes
  • beetje sambal oelek
  • 3 eetlepels appelstroop
  • groot blikje tomatenpuree
  • 1 winterwortel in blokjes
  • laurierblaadjes
  • 1 eetlepel Zwolse stoofkruiden
  • flinke scheut rode wijnazijn en appelazijn
  • 4 sneetjes ontbijtkoek besmeerd met mosterd

Haal het vlees een uurtje voor bereiding uit de koeling. Vermeng het vlees met de gember, paprikapoeder en het kruidnagelpoeder en laat dit even intrekken. Sauteer ondertussen de uien met de knoflook. Verdeel dit daarna over de bodem van de slowcooker. Doe hierop de prei en winterwortel. Vervolgens de appelstroop en het flesje bier. Leg hier de ontbijtkoek (met de mosterd naar beneden) bovenop en als laatste het vlees. Strooi de Zwolse stoofkruiden erover en de azijn, soja en ketjap,  Laat dit een uurtje op hoog staan en dan op laag voor ongeveer 6 uur.

Lekker met frietjes en een salade. 
Variatie : 
met rijst, boontjes en komkommer
met rodekool en aardappelpuree


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...