2 middelgrote uien, 4 tenen knoflook, 400 gram knolselderij, 250 gram winterpeen, 4 stengels bleekselderij, 4 takjes verse tijm, gedroogde tijm voor garnering, 3 eetlepels milde olijfolie, 2 blikjes gepelde tomaten, 1 liter water, 2 groentebouillonblokjes zonder zout, 100 gram macaroni, 400 gram limabonen in blik, geraspte kaas en spekblokjes voor de liefhebber
Bereiding : Bak de spekjes uit en zet dit apart. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de
winterpenen in blokjes van 1 ½ cm en de bleekselderij in
boogjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, peen en
bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe
en bak omscheppend 1 min. mee. Voeg de knolselderij,
gepelde tomaten, het water, de bouillonblokjes en de
tijmblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. koken. Plet
de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Voeg de macaroni en bonen toe en kook de soep tot de pasta gaar is. Breng de soep op smaak met peper en
zout. Verdeel over 4 diepe borden, verdeel de spekjes en wat gedroogde tijm erover en bestrooi met de kaas.
Serveertip: Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie en versgebakken ciabatta of grof stokbrood
Met dank aan Allerhande voor het basisrecept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten