09 januari 2022

Minestronesoep met knolselderij

 

2 middelgrote uien, 4 tenen knoflook, 400 gram knolselderij, 250 gram winterpeen, 4 stengels bleekselderij, 4 takjes verse tijm, gedroogde tijm voor garnering, 3 eetlepels milde olijfolie, 2 blikjes gepelde tomaten, 1 liter water, 2 groentebouillonblokjes zonder zout, 100 gram macaroni, 400 gram limabonen in blik, geraspte kaas en spekblokjes voor de liefhebber

Bereiding : Bak de spekjes uit en zet dit apart. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de winterpenen in blokjes van 1 ½ cm en de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, peen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak omscheppend 1 min. mee. Voeg de knolselderij, gepelde tomaten, het water, de bouillonblokjes en de tijmblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. koken. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Voeg de macaroni en bonen toe en kook de soep tot de pasta gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden, verdeel de spekjes en wat gedroogde tijm erover en bestrooi met de kaas. 

Serveertip: Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie en versgebakken ciabatta of grof stokbrood

Met dank aan Allerhande voor het basisrecept.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...