23 oktober 2021

Traybake van zoete aardappel en kip

 



3 tenen knoflook, 5 eetlepels milde olijfolie, 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels baharat (kruiden Jonnie Boer), 400 gram scharrelkiphaasjes, 2 zoete aardappels, 1 courgette, 2 rode puntpaprika's, 2 rode uien, 2 eetlepels groene olijven zonder pit en 100 gram mozzarella

Bereiding : Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅗ van de olie met de honing, knoflook, Baharat en peper. Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.  Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten. Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover. Bak ca. 20 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de plaat uit de oven. Verdeel de mozzarella erover en serveer direct. Heb je grote eters dan kan je er gebakken (zoete) aardappeltjes extra erbij serveren.


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...