Wat je nodig hebt voor 3-4 personen
Arachideolie, 4 ons zoete aardappels, 4 ons aardappels, 5 stengels lente-ui in ringetjes, zeezout, 1 gele paprika in blokjes, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel korianderpoeder, zwarte peper, 200 gram uitgelekte en afgespoelde zwarte bonen, 150 gram uitgelekte en afgespoelde mais, 150 gram cheddarkaas, 200 gram cherrytomaatjes, 1 avocado en koriander naar smaak.
Bereiding :Verwarm de oven op 200 graden (onder en bovenwarmte. Vet een ovenschaal licht in met olie. Schil beide soorten aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook 5 minuten voor in kokend water en giet af. Verhit een hapjespan en bak de blokjes aardappels 5 minuten in 2 el bakolie met de lente-ui, zout, komijn, kurkuma, koriander en een snufje zwarte peper. Roer als laatste de zwarte bonen en maïs erdoor met de helft van de geraspte kaas. Schep alles over in de ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover. Zet 15 – 20 minuten in de oven tot de zoete aardappel helemaal gaar is en de kaas goudbruin is gekleurd.
Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten, de avocado in blokjes en hak de koriander grof. Haal de schaal uit de oven en garneer met de cherrytomaten, avocado en koriander. Serveer direct.
Met dank aan "Francesca kookt" voor het basisrecept
Geen opmerkingen:
Een reactie posten