23 augustus 2021

Thais rundvlees met groenten

750 gram sucadelappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook, 1,5 eetlepel rode currypasta (bijv. van Thai Kitchen), 2 eetlepels sesamolie, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 150 ml runderfond, 1 eetlepel arachideolie, 2 uien of grote sjalotten, 1 pond sperziebonen, pakje kokosmelk van 2 dl, peper en zout

Bereiding : Roer de currypasta en sesamolie door elkaar. Voeg het vlees hier aan toe en meng alles goed met elkaar. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin. Doe het aangebakken vlees in een grote pan of in de slowcooker. Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de stoofpan. Gebruik je de slowcooker doe dan eerst de uien, daarna het vlees en daar bovenop de boontjes.

Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 – 2 ½ uur sudderen. Voeg het laatste half uur de sperziebonen erbij. Gebruik je de slowcooker zet deze op de laagste stand gedurende plm. 6 uur.
Maak op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...