400 gram kippendijfilet; 500 gram bloemkool; 300 gram diepvrieserwtjes; 3 eetlepels Curry Madras (Euroma Original Spices); 300 ml kokosmelk; 1 limoen; 400 gram rijst naar keuze; verse koriander en 50 gram pinda's
Bereiding : Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar en zet deze apart. Snijd de kippendijfilet in stukjes en maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ca 3 minuten beetgaar. Bak de kippendijfilet in een koekenpan rondom bruin en bijna gaar. Voeg bloemkool en Curry Madras toe en bak kort aan. Voeg de kokosmelk en de doperwtjes toe en breng tegen de kook aan. Laat ca. 5 min. sudderen. Verdeel de limoen in partjes en hak de koriander en pinda’s grof. Breng het gerecht op smaak met limoensap en zout. 4. Garneer het gerecht voor serveren met de limoen, grof gesneden koriander en pinda’s.
Variatie : geen rijst maar krieltjes (800 gram). Voeg deze dan samen met de kokosmelk en de doperwtjes toe.
met dank aan Euroma
Geen opmerkingen:
Een reactie posten