Coco Loco cocktail
1 dl rum, 1 dl wodka, 1
dl tequila, 8 dl dikke kokosmelk (pakjes), 4 dl dunne kokosmelk (blik), het sap
van 4 limoenen, limoenschijfjes en ijsblokjes
Bereiding : Doe alles in een blender behalve het ijs en de limoenschijfjes en mix dit enkele seconden. Serveer in een cocktailglas met wat ijsblokjes en garneer met de schijfjes limoen. Direct serveren.
Bereiding : Doe alles in een blender behalve het ijs en de limoenschijfjes en mix dit enkele seconden. Serveer in een cocktailglas met wat ijsblokjes en garneer met de schijfjes limoen. Direct serveren.
Picante sopa de frijoles de Colombia
1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels
bleekselderij, 1 rode peper, 2 blikjes kidneybonen (á 400 gram), 1 blikje witte bonen in tomatensaus á 400 gram, 2 aardappels in blokjes, 2 eetlepels
olie, halve eetlepel chilipoeder (meer als je van pittig houdt), 1 flesje basis voor tomatensoep (Maggi) 1 zakje verse koriander, 2 tomaten, ½
potje jalopeñopeper reepjes (potje), 75 g geraspte oude kaas en nacho-chips naturel
Bereiden : Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. Kidneybonen laten uitlekken. In pan olie verhitten en ui, knoflook en bleekselderij ca. 3 minuten bakken. Kidneybonen, witte bonen, rode peper, chilipoeder, basis voor soep en 2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Neem een deel van de bonen, puree ze en voeg ze weer aan de soep toe. Intussen koriander boven kommetje fijn knippen, de tomaten wassen, in stukjes snijden en in kommetje doen. Jalopeñopeper reepjes, kaas en nacho-chips ook in kommetjes doen en alles serveren bij de soep op tafel.
Bereiden : Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. Kidneybonen laten uitlekken. In pan olie verhitten en ui, knoflook en bleekselderij ca. 3 minuten bakken. Kidneybonen, witte bonen, rode peper, chilipoeder, basis voor soep en 2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Neem een deel van de bonen, puree ze en voeg ze weer aan de soep toe. Intussen koriander boven kommetje fijn knippen, de tomaten wassen, in stukjes snijden en in kommetje doen. Jalopeñopeper reepjes, kaas en nacho-chips ook in kommetjes doen en alles serveren bij de soep op tafel.
Arroz con pollo
4 eetlepels olijfolie, 400 gram kipfilet, 1 ui gesnipperd,300 gram rijst, bosje koriander, 2 wortels in kleine blokjes, 3 bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel kipkruiden, 2 theelepels kurkuma en een snufje zout
Bereiding : Verhit een pan op het vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de rijst toe en bak al roerende 2 minuutjes. Blus af met water totdat de rijst helemaal onder water staat en laat 10 tot 12 minuten zachtjes koken totdat al het water verdampt is. Snijd de kipfilet in stukjes en meng deze met de kipkruiden. Verhit een grote hapjes pan of wok op het vuur en voeg de andere 2 eetlepels olijfolie toe. Bak de stukjes kip 2 minuten aan en voeg de stukjes wortel toe. Als deze redelijk is aangebakken voeg je de ui en bosui toe en roer je alles goed door. Hak de koriander fijn en bak deze nog 1 minuut mee. Schep nu de rijst bij de kip en groente en voeg de kurkuma en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar.
4 eetlepels olijfolie, 400 gram kipfilet, 1 ui gesnipperd,300 gram rijst, bosje koriander, 2 wortels in kleine blokjes, 3 bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel kipkruiden, 2 theelepels kurkuma en een snufje zout
Bereiding : Verhit een pan op het vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de rijst toe en bak al roerende 2 minuutjes. Blus af met water totdat de rijst helemaal onder water staat en laat 10 tot 12 minuten zachtjes koken totdat al het water verdampt is. Snijd de kipfilet in stukjes en meng deze met de kipkruiden. Verhit een grote hapjes pan of wok op het vuur en voeg de andere 2 eetlepels olijfolie toe. Bak de stukjes kip 2 minuten aan en voeg de stukjes wortel toe. Als deze redelijk is aangebakken voeg je de ui en bosui toe en roer je alles goed door. Hak de koriander fijn en bak deze nog 1 minuut mee. Schep nu de rijst bij de kip en groente en voeg de kurkuma en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar.
3 eetlepel plantaardige olie, 1 kop lente-ui fijngehakt, 2 koppen verse tomaat gehakt, 1 teen knoflook geperst, 1 theelepel komijn, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper
Bereiding : Verhit de olie in een steelpan en bak er onder af en toe roeren op matig vuur de tomaten, lente-ui, knoflook en komijn in tot ze zacht zijn (ca 10 minuten). Temper de warmtebron (laagste stand), voeg zout en peper toe en laat het saus nog steeds onder af en toe roeren indikken (ca 10 minuten). Proef en breng de saus indien nodig verder op smaak. Serveren met nacho-chips.
Ensalada de
Zanahoria y remolacha
3 wortelen geschild in plakjes, 3 gekookte bietjes, ½ kleine ui in dunne plakjes, 3 eetlepels gehakte koriander, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte azijn, sap van 1 citroen, ¼ theelepel komijnpoeder, zout en peper naar smaak
Bereiding : Snijd de bietjes in plakjes. Kook de wortels in water tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Leg alle groenten op een bord of in een schaal en voeg de gehakte koriander toe. Meng de olie, azijn, citroen, komijn, zout en peper. Voeg deze dressing toe aan de groeten. Serveer op kamertemperatuur.
3 wortelen geschild in plakjes, 3 gekookte bietjes, ½ kleine ui in dunne plakjes, 3 eetlepels gehakte koriander, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte azijn, sap van 1 citroen, ¼ theelepel komijnpoeder, zout en peper naar smaak
Bereiding : Snijd de bietjes in plakjes. Kook de wortels in water tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Leg alle groenten op een bord of in een schaal en voeg de gehakte koriander toe. Meng de olie, azijn, citroen, komijn, zout en peper. Voeg deze dressing toe aan de groeten. Serveer op kamertemperatuur.
Colombiaanse mozzarella
aardappels
1 kilo nieuwe aardappels, 2 eetlepels boter, 4 bosuitjes, 2 grote tomaten, 2 dl slagroom, 100 gram mozzarella grof geraspt, zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding : Schil en kook de aardappels gaar in gezouten water (18 à 20 minuten). Verhit de boter in een koekenpan en fruit er op matig vuur onder af en toe roeren de bosuitjes in tot ze zacht zijn (ca 5 minuten). Voeg de tomaten toe en bak ze mee tot ze uit elkaar vallen (2 à 3 minuten). Giet de aardappels af en doe ze in een voorverwarmde serveerschaal. Voeg de room aan het ui-tomatenmengsel toe en breng die op temperatuur. Voeg de geraspte mozzarella toe en roer tot die gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de hete saus over de aardappels. Direct serveren.
1 kilo nieuwe aardappels, 2 eetlepels boter, 4 bosuitjes, 2 grote tomaten, 2 dl slagroom, 100 gram mozzarella grof geraspt, zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding : Schil en kook de aardappels gaar in gezouten water (18 à 20 minuten). Verhit de boter in een koekenpan en fruit er op matig vuur onder af en toe roeren de bosuitjes in tot ze zacht zijn (ca 5 minuten). Voeg de tomaten toe en bak ze mee tot ze uit elkaar vallen (2 à 3 minuten). Giet de aardappels af en doe ze in een voorverwarmde serveerschaal. Voeg de room aan het ui-tomatenmengsel toe en breng die op temperatuur. Voeg de geraspte mozzarella toe en roer tot die gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de hete saus over de aardappels. Direct serveren.
350 gram geschilde verse ananas, 150 gram witte basterdsuiker, 4 eieren licht geklopt, 4 eetlepel kristalsuiker en het sap van 1 limoen
Bereiding : Snijd het ananasvruchtvlees grof in stukken en doe ze in de foodprocessor. Pureer ze Doe het gepureerde vruchtvlees in een pannetje en voeg de basterdsuikersuiker toe. Kook het mengsel tot het 2/3 is in gekookt (ongeveer 5 minuten). Verhit de kristalsuiker in een pannetje met een dikke bodem op middelhoog vuur. Schud de pan wat als de suiker aan de rand begint te karamelliseren maar roer niet. Neem het pannetje van het vuur als alle suiker is opgelost en de karamel een goudbruine kleur heeft gekregen. Roer er meteen het limoensap door. Pas op want de karamel kan hevig spatten. Verdeel de karamel over 4 - 6 ramekins. Beweeg ze wat voor een egale verspreiding van de karamel. Verwarm de oven voor (180 C). Roer de eieren door het koele ananasmengsel. Klop het mengsel niet. Verdeel het mengsel over de zes ramekins. Neem een ovenschaal of braadslee en zet er de ramekins is. Giet zoveel water in de braadslee dat het niveau tot de helft van de ramekins reikt. Bedek de ramekins met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal/braadslee in de oven en stel de baktijd in op 45 minuten. Laat de puddinkjes vervolgens afkoelen.
Serveren : Maak de puddinkjes met een mes los van de zijwand van de
ramekins. Plaats een omgekeerd dessertbordje op iedere ramekin en keer deze samen met het
bordje om. Voor de liefhebbers roomijs erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten