Ingrediënten :
- 700 gram aardappelen
- Nootmuskaat en warme melk
- 300 gram gehakt
- 6 preien in ringen gesneden
- 3 eieren
- Bekertje crème fraiche
- 100 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
- 30 gram boter
- Peper en zout
- Olijfolie
- 2 theelepels tijm
Bereiding : Maak van de aardappels puree zoals je die altijd zelf maakt, met de melk, boter en nootmuskaat. Verwarm de olie en bak daarin de prei ongeveer 5 minuten, voeg dan het gehakt toe en bak alles tot het gehakt rul en de prei redelijk gaar is. Verwarm de oven tot 180 graden.
Klop de eieren samen met
de crème fraiche, zout, peper en de helft van de kaas. Voeg bij het prei en
gehakt wat zout en tijm toe. Schep daarna het eimengsel door de prei.
Doe onderin de ovenschaal
de puree en schep hierop het preimengsel. Strooi de andere helft van de kaas hier
overheen en bak deze een kleine 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten