500 gram zuurkool
900 gram pompoenblokjes
200 gram gerookte spekreepjes
300 gram gehakt
1 dl crème fraîche
1 prei
1 bosje platte peterselie
1 peper (spaanse of mexicaanse)
1 groentebouillon tablet
200 gram geraspte oude kaas
Bereiding : Als je geen pompoenblokjes kan krijgen in de winkel, neem dan een flespompoen. Schil dan de pompoen en schraap met een lepel de pitjes uit de pompoen. Snij de pompoen in grove stukken en kook deze in een klein beetje water, zodat de pompoen net onder ligt, in ongeveer 15 min gaar. Pompoenblokjes hebben aan 10 minuten voldoende.
Verwarm een hapjespan en bak de spekjes goudbruin. Voeg het gehakt eraan toe en rul deze gaar. Snij ondertussen de prei in ringen en was het schoon in een vergiet onder koud water. Snij het pepertje fijn en bak deze mee. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe samen met het bouillontablet.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer de pompoen gaar genoeg is, giet deze dan af. Stamp de pompoen tot een mooie gladde puree. Schenk het vocht van het gehakt erbij en de crème fraîche roer dit goed door de pompoenpuree. Daarna meng je de uitgelekte zuurkool erdoor. Vet een ovenschaal in.
Leg eerst een dun laagje pompoen-zuurkoolpuree op de bodem van de ovenschaal vervolgens het gehaktmengsel en daarop de rest van de puree. De toplaag wordt de geraspte kaas. Bak de zuurkool-pompoenovenschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten