19 oktober 2020

Panang curry met bloemkoolrijst


Ingrediënten (3 pers.)

80 g ongezouten cashewnoten, 3 rode puntpaprika's, bosje lenteuitjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 eetlepels Koh Thai panang currypasta (o.a. te koop bij AH) 400 gram kokosmelk, 250 gram cherrytomaten 500 gram kabeljauw (kan vers of uit de diepvries) 400 gram bloemkoolrijst en eventueel koriander

Bereiding : Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. 

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de uitjes in dunne reepjes. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de currypasta 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Voeg toe aan het paprikamengsel in de wok en stoof 4 minuten als het verse vis is en 10 minuten als het diepvriesvis is, met de deksel erop. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en bestrooi met de cashewnoten en de bosuitjes. Lekker voor de liefhebbers met grofgehakte koriander. 


Recept is in de basis van AH met wat extra van mezelf.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...