24 september 2020

Pompoenbrood

Ingrediënten voor 12 stuks : 400 gram koelverse pompoenstukjes; 170 gram dadels zonder pit; 3 middelgrote eieren; 75 ml zonnebloemolie; 2 theelepel appelciderazijn; 2 eetlepel amandelpasta; 220 gram volkorentarwemeel; 16 gram bakpoeder; 1½ theelepel koek- en speculaaskruiden; ¼ theelepel zout; 25 gram pompoenpitten en 200 g zuivelspread light

Bereiden : Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pompoenstukjes in ca. 20 min. zacht en gaar. Laat 5 min. afkoelen en maal de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta met de staafmixer tot een puree. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Meng in een tweede kom het meel met de bakpoeder, koekkruiden en het zout. Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel tot een samenhangend geheel. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten. Zet het brood ca. 40 min. in het midden van de oven. Als de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen en besmeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread. Je kunt de cake (zonder de zuivelspread-topping) in een luchtdichte bak of zak tot 4 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer blijft hij 2 maanden goed. Snijd het brood dan in plakken en vries ze in met een bakpapiertje ertussen tegen het plakken

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...