19 september 2020

Peren, walnoot en yoghurtijs

Yoghurt-perenijs met walnoten


Boodschappen : 0,5 liter Griekse yoghurt; 100 gram fijne suiker of honing; klein beetje vanille-aroma; snuf Keltisch zout; 2 conference peren, geschild en in kleine stukjes; 1 eetlepel roomboter (ongezouten); dessertlepel kaneel; 1 eetlepel limoensap, 20 gram fijne suiker; handje fijngehakte noten, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel extra vierge olijfolie.

Bereiding : kan van te voren worden gemaakt zodat je meteen aan de slag kan. Doe de yoghurt, de suiker of honing, het aroma en het zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Zet dit koud.

Doe de peren, boter, kaneel, suiker en noten in een steelpannetje en breng het aan de kook. Daarna het vuur temperen en onder goed roeren dit een klein halfuurtje zachtjes laten doorkoken. Koel het mengsel af tot een graad of 10. Voeg dan de laatste honing en olijfolie toe.

Bereid het yoghurtijs in de ijsmachine, is het bijna klaar dan het perenmengsel toevoegen en even laten meedraaien. Doe het ijs in een diepvriescontainer voor tenminste 2 uur. Geen ijsmachine ? dan een uur of 8-9 in de diepvries.

Serveren met een flinke bol slagroom en extra walnoten.


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...