20 september 2020

Italiaans stoofpotje met pappardelle


    
    

Ingrediënten :

800 gram sukadelappen; 2 gesnipperde rode uien; half bolletje knoflook, fijngehakt, 2 winterwortels in blokjes; 3 stengels bleekselderij in dunne schijfjes; zakje Italiaanse wokgroenten of stukje broccoli, gele paprika en kastanjechampignons ; 250 gram aardappels, in blokjes; 200 ml rode wijn; blokje runderbouillon verkruimeld; eetlepel gedroogde tomaten op olie naar smaak; pot pastasaus met basilicum; paar eetlepels bloem, zout en peper; een bosje verse Italiaanse kruiden en pappardelle of een andere pasta naar keuze (wel vers).

Bereiding :

Haal het vlees tijdig uit de koeling en verdeel hierover de bloem. Het vlees hoeft niet gesneden te worden. Zet de slowcooker op low. Leg alle groenten op de bodem en leg hierop het vlees. Vermeng de saus met de wijn, het verkruimelde bouillonblokje en de chilipepers naar smaak en verdeel dit over het vlees. Doe de verse kruiden in een builtje ertussen. Laat alles in 7 á 8 uur stoven op low. Halverwege even alles doorroeren. Verwijder het kruidenbuiltje voor het serveren. Je kan ook kiezen om gedroogde kruiden te gebruiken en deze aan het eind erover te strooien.

Serveren :

Smaakt het lekkerste met verse pappardelle, maar een andere pastasoort kan ook. Natuurlijk mag een salade (pokebowl) niet ontbreken van fijngesneden sla, olijven, puntpaprika, komkommer en kleine tomaatjes, met een dressing van balsamico en olijfolie. Geef voor de liefhebbers er pesto en parmezaan bij.





Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...