18 augustus 2020

Ovenschotel met broccoli, gehakt, pesto en aardappelschijfjes

 

Ingrediënten

300 gram gehakt
300 gram broccoli roosjes
450 gram aardappelschijfjes (koeling)
2 eieren
3 tomaten
2 eetlepels rode pesto
1 rode ui
2 teentjes knoflook
200 ml yoghurt
zakje geraspte kaas
olie of boter om te bakken
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden (onder- en bovenwarmte). Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water of in de magnetron. Doe dit ook 5 min met de aardappelschijfjes. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan of wokpan in een beetje olie of boter.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Voeg de tomatenblokjes en de pesto toe aan het gehakt en breng op smaak met een snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in in verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en bestrooi met peper en zout.
Verdeel het gehaktmengsel er over en daarna de broccoli. Klop de eieren los met de yoghurt en giet over de ovenschaal. Bestrooi met kaas (naar smaak) en bak 35 min in de oven.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...