12 oktober 2019

Geroosterde groenten met zalm

Ge­roos­ter­de zalm met win­ter­peen & ro­de ui

Ingrediënten :
500 g winterpenen
4 rode uien
720 g witte bonen (2 potjes van 360 gram)
4 eetlepels milde olijfolie
1 eetlepel venkelzaad
300 gram verse zalmfilet
1 citroen
20 g verse krulpeterselie
Japanse kruiden naar smaak (Shichimi Togarashi van Jonnie Boer)

Bereiden : Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng de ui, winterpeen en bonen met ¼ van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie grof en houd ⅓ apart voor de garnering. Doe de peterselie met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep om. Leg de zalm in het midden op de groente en de citroenpartjes ertussen en bestrooi alles met de Japanse kruiden. Rooster nog ongeveer 20 min. Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken, besprenkel met de kruidenolie en bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie. Knijp de geroosterde partjes citroen naar smaak uit boven de zalm.

Erbij versgemaakte aardappelpuree.
Variatie : extra 3 venkelknollen

met dank aan Allerhande voor de basis

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...