23 maart 2019

Kookclub editie 56 - Singapore - Ad




Singapore snack
250 gram rundergehakt, 25 gram havermout, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 1/4 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel aroma, 1/4 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels koffiepoeder, paneermeel, margarine en 1 middelgrote ui
Bereiding : Meng alle hierboven genoemde ingrediënten goed door elkaar. Vorm er 24 balletjes van, rol deze door paneermeel en bak ze dan in enkele minuten bruin. Neem de balletjes uit de pan en laat ze goed uitlekken op een stuk vetvrij papier. Serveren met pindasaus.



Singapore chicken curry
1 kuipje rode curry, 300 gram kippendijfilet, 2 grote aardappelen, 200 ml kokosmelk, 220 ml water en 1 eetlepel olie
Bereiding : Snijd de kip in repen. Marineer de kip met 50 gram currypasta gedurende 30 minuten. Verhit olie in de pan. Roerbak de overige curry pasta met de gesneden aardappelen. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en roer alles om gedurende 2 minuten. Giet het water erbij en laat het rustig koken totdat het bijna gaar is. Voeg al roerende de kokosnootmelk toe en breng het tot kook. Serveer het met rijst of noedels.



Singapore Bami
200-300 gram dunne eiernoedels, zout en peper, 2 eetlepels olie, 300 gram kipfilet, in onregelmatige reepjes, 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in dunne ringen, 1 teentje knoflook fijngesneden, ,  theelepel geraspte gemberwortel, 1 kleine ui in dunne ringen, 2 rode paprika's in lange dunne repen, 3 lente-uitjes in dunne ringen, 2 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel cayennepeper, 5 eetlepels kippenbouillon (van tablet), 3-4 eetlepel grof gehakte pinda's en 15 basilicumblaadjes
Bereiding : Noedels in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Olie verhitten en kip hierin 4-5 minuten bakken. Kip uit pan nemen. In achtergebleven olie de chilipeper, knoflook, gember en ui 4 min. bakken. Paprika en lente-ui toevoegen en 4 min. meebakken. Kerriepoeder en cayennepeper erdoor roeren en de kip in pan terugdoen. Noedels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Gerecht op zacht vuur nog 5 min. goed verwarmen en met zout en peper op smaak brengen, Voor serveren pinda's erover strooien en bami met blaadjes basilicum garneren. Serveer een frisse salade b.v. komkommer erbij.




Singapore satay
400 gram magere hamlappen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels ketjapmarinade, 1 bakje Maleise pindasaus, 25 gram ongezouten cashewnoten en satéstokjes
Bereiding : Voeg de fijngesneden ui en de uitgeperste knoflook toe aan de ketjapmarinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en marineer ze hierin 15 minuten. Rijg het vlees aan satéstokjes. Rooster het vlees op een matig warme BBQ of grillpan in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Maak de satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Hak de cashewnoten in stukjes en roer ze door de saus.



Singapore trifle
75 gram suiker, 150 gram ongezouten ontvliesde pinda's, ongeveer 5 gram boter, 4 dikke plakken cake,
2 - 3 eetlepels gemberjam, 2 - 3 eetlepels rum, 1/2 liter vanillevla, 1 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen en 1 - 2 ananasringen
Bereiding : Leg een marmeren plaatje of een groot plat bord tenminste 20 minuten in de diepvries. Vet het vlak voor verder gebruik in met wat boter. Verhit een pannetje met dikke bodem en breng er 3 eetlepels water in aan de kook. Laat de suiker er onder voortdurend roeren (houten lepel) in oplossen. Ga door met het roeren tot de massa licht begint te kleuren. Neem het pannetje van de warmtebron en roer de pinda's door de zoete massa. Stort de massa op het koude plaatje of bord. Laat de massa koud worden. Hak het daarna in kleine stukjes. Bestrijk de plakken cake met gemberjam. Snijd de plakken daarna in kleine blokjes (ca. 3/4 cm.). Spatel de room door de vanillevla. Serveren : Verdeel de cakeblokjes over 4 wijde glazen (coupes) of kleine glazen (kristallen) bakjes. Besprenkel de blokjes met rum. Verdeel er daarna de vanilleroomvla over. Strooi er vlak voor het opdienen de gesuikerde pinda's en ananasstukjes over.






Geen opmerkingen:

Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip ( bún thit nuong)

  Ingrediënten voor 4 personen : 4 stengels sereh (citroengras),  5 tenen knofloo,k 2 sjalotten, 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 90 ...