Singapore snack
250
gram rundergehakt, 25
gram havermout, 1/4
theelepel zout, 1/4
theelepel peper, 1/4
theelepel gemalen komijn, 1/2
theelepel aroma, 1/4
theelepel kerriepoeder, 2
eetlepels koffiepoeder, paneermeel, margarine en 1
middelgrote ui
Bereiding : Meng alle hierboven
genoemde ingrediënten goed door elkaar. Vorm er 24 balletjes van, rol deze door
paneermeel en bak ze dan in enkele minuten bruin. Neem de balletjes uit de pan
en laat ze goed uitlekken op een stuk vetvrij papier. Serveren
met pindasaus.
Singapore chicken curry
1 kuipje rode curry, 300 gram kippendijfilet, 2 grote aardappelen, 200 ml kokosmelk, 220 ml water en 1 eetlepel olie
Bereiding : Snijd de kip in
repen. Marineer de kip met 50 gram currypasta gedurende 30 minuten. Verhit olie in de pan. Roerbak de overige curry
pasta met de gesneden aardappelen. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe
en roer alles om gedurende 2 minuten. Giet het water erbij en laat het
rustig koken totdat het bijna gaar is. Voeg al roerende de kokosnootmelk toe en
breng het tot kook. Serveer het met rijst of noedels.
Singapore Bami
200-300
gram dunne eiernoedels, zout
en peper, 2
eetlepels olie, 300
gram kipfilet, in onregelmatige reepjes, 1
rode chilipeper, zonder zaadjes, in dunne ringen, 1
teentje knoflook fijngesneden, , theelepel geraspte gemberwortel, 1
kleine ui in dunne ringen, 2
rode paprika's in lange dunne repen, 3
lente-uitjes in dunne ringen, 2
theelepel kerriepoeder, 1
theelepel cayennepeper, 5
eetlepels kippenbouillon (van tablet), 3-4
eetlepel grof gehakte pinda's en 15
basilicumblaadjes
Bereiding : Noedels in ruim kokend water met zout volgens
gebruiksaanwijzing gaar koken. Olie verhitten en kip hierin 4-5 minuten bakken.
Kip uit pan nemen. In achtergebleven olie de chilipeper, knoflook, gember en ui 4
min. bakken. Paprika en lente-ui toevoegen en 4 min. meebakken. Kerriepoeder en
cayennepeper erdoor roeren en de kip in pan terugdoen. Noedels erdoor scheppen en
bouillon erbij schenken. Gerecht op zacht vuur nog 5 min. goed verwarmen en met
zout en peper op smaak brengen, Voor serveren pinda's erover strooien en bami
met blaadjes basilicum garneren. Serveer een frisse salade b.v. komkommer erbij.
Singapore satay
400 gram magere hamlappen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels ketjapmarinade, 1 bakje Maleise pindasaus, 25 gram ongezouten cashewnoten en satéstokjes
Bereiding : Voeg de fijngesneden ui en de uitgeperste
knoflook toe aan de ketjapmarinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en marineer ze
hierin 15 minuten. Rijg het vlees aan satéstokjes. Rooster het vlees op een
matig warme BBQ of grillpan in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Maak de satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Hak de cashewnoten in stukjes en roer ze door de
saus.
Singapore trifle
75 gram suiker, 150 gram ongezouten ontvliesde
pinda's, ongeveer 5 gram boter, 4 dikke plakken cake,
2 - 3 eetlepels gemberjam, 2 - 3 eetlepels rum, 1/2 liter vanillevla,
1 dl slagroom, net niet
helemaal stijf geslagen en 1 - 2 ananasringen
Bereiding : Leg
een marmeren plaatje of een groot plat bord tenminste 20 minuten in de
diepvries. Vet het vlak voor verder gebruik in met wat boter. Verhit een pannetje met
dikke bodem en breng er 3 eetlepels water in aan de kook. Laat de suiker er
onder voortdurend roeren (houten lepel) in oplossen. Ga door met het roeren tot
de massa licht begint te kleuren. Neem het pannetje van de warmtebron en roer
de pinda's door de zoete massa. Stort de massa op het koude plaatje of bord.
Laat de massa koud worden. Hak het daarna in kleine stukjes. Bestrijk de plakken
cake met gemberjam. Snijd de plakken daarna in kleine blokjes (ca. 3/4 cm.).
Spatel de room door de vanillevla. Serveren : Verdeel de cakeblokjes over 4
wijde glazen (coupes) of kleine glazen (kristallen) bakjes. Besprenkel de
blokjes met rum. Verdeel er daarna de vanilleroomvla over. Strooi er vlak voor
het opdienen de gesuikerde pinda's en ananasstukjes over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten