250 g fijne mienestjes
1 el arachideolie
320 g scharrelkipfiletblokjes
400 g Thaise wokgroente
350 ml krachtbouillon kip
400 ml kokosmelk
500 ml kraanwater
450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
1 limoen
Bereiding : Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit
ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg
de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.
Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan
de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten
toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de limoen schoon en pers de helft boven de soep uit en
snijd de andere helft in partjes. Verdeel de mie over de kommen,
schep de soep erover en serveer met de limoenparten.
Lekker met koriander.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip ( bún thit nuong)
Ingrediënten voor 4 personen : 4 stengels sereh (citroengras), 5 tenen knofloo,k 2 sjalotten, 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 90 ...

-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten