250 g fijne mienestjes
1 el arachideolie
320 g scharrelkipfiletblokjes
400 g Thaise wokgroente
350 ml krachtbouillon kip
400 ml kokosmelk
500 ml kraanwater
450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
1 limoen
Bereiding : Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit
ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg
de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.
Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan
de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten
toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de limoen schoon en pers de helft boven de soep uit en
snijd de andere helft in partjes. Verdeel de mie over de kommen,
schep de soep erover en serveer met de limoenparten.
Lekker met koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten