21 februari 2019

Thaise kippensoep met kokosmelk en noedels - variatie

250 g fijne mienestjes 
1 el arachideolie 
320 g scharrelkipfiletblokjes 
400 g Thaise wokgroente 
350 ml krachtbouillon kip 
400 ml kokosmelk 
500 ml kraanwater 
450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn 
1 limoen

Bereiding :  Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee. 
Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
Boen de limoen schoon en pers de helft boven de soep uit en snijd de andere helft in partjes. Verdeel de mie over de kommen, schep de soep erover en serveer met de limoenparten. 

Lekker met koriander.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...