16 februari 2019

Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé

200 gram satésaus
200 ml kokosmelk
700 ml kraanwater
2 rode paprika's
2 middelgrote eieren
scheut olijfolie
grote pot Hollandse bruine bonen (360 gram)
125 gram taugé
50 gram gebakken uitjes
Bereiding : Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
  1. Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur. Voor wat pit voeg Surinaamse sambal toe. Voorzichtig, met weinig beginnen !! Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...