20 februari 2019

Mueslirepen met honing


200 gram havermout
75 gram amandelschaafsel
75 gram geraspte kokos
35 gram gebroken lijnzaad
40 gram boter gesmolten
200 ml honing
40 gram lichtbruine basterdsuiker
beetje vanillesuiker en zeezout
80 gram ontpitte dadels, fijngesneden
80 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden
50 gram gedroogde cranberry’s
bakblik van 20×30 cm, ingevet, met bakpapier bekleed
Bereiding : Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de havermout, amandelen, kokos en het lijnzaad in een grote koekenpan (geen antiaanbakpan) al omscheppend 10-12 min., tot het geurig en licht geroosterd is. Let op dat het niet aanbrand. Doe over in een ruime kom. Verwarm intussen de boter, honing, suiker, vanille en een flinke snuf zeezout zachtjes en laat 1 min. koken. Voeg toe aan het havermoutmengsel en meng goed. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Meng de gedroogde vruchten door het havermengsel en verdeel gelijkmatig over de vorm. Druk de massa goed plat aan met vochtige handen. 

Bak de koek 25-30 min. in het midden van de oven. Laat buiten de oven 2-3 uur goed afkoelen, dan wordt de koek lekker knapperig. Snijd de koek in repen en en bewaar  deze in een afgesloten doos of trommel. Koel bewaard blijven ze zeker 1 week goed.

Met dank aan Delicious voor het basisrecept

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...