21 februari 2019

Honing-amandelnougat





125 gram amandelen zonder vlies
125 gram amandelen met vlies
plantaardige olie
200 gram suiker
175 ml vloeibare honing
1 koud eiwit
zout
1 theelepel poedersuiker
vershoudfolie

Bereiding dag 1 : alle amandelen roosteren in een droge pan. Verdeel ze over een ingevette en met vershoudfolie beklede lage vorm (20x24 ongeveer). Breng 100 gram suiker, de honing en 2 eetlepels water in een pan al roerend aan de kook en kook ongeveer 5 minuten op laag vuur. klop het eiwit met het zout stijf en klop beetje bij beetje de andere 100 gram suiker erdoorheen tot er een stevige glanzende massa is ontstaan. Schenk het hete suikermengsel in een dunne straal al kloppend in ongeveer 5 minuten bij het eiwitmengsel. Spatel de amandelen erdoorheen. Verdeel het mengsel direct over de vorm en zet het een nacht in de koeling.
Bereiding dag 2 : Stort de nougat uit de vorm en trek het folie eraf. Snijd de nougat met een groot mes in ca. 15 stukken en bestrooi met de poedersuiker.

Met dank aan "koken en genieten"


Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...