800 g middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
1½ liter kraanwater
2 rundvleesbouillontabletten
2 el tarwebloem
1 tl versgemalen peper
4 el cognac
2 takjes verse tijm
½ afbakstokbrood
150 g geraspte Zwitserse gruyère
Bereiding : Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een
braad- of soeppan met dikke bodem en karamelliseer de ui in ca.
30 min.
Maak ondertussen in een andere pan de runderbouillon. Voeg de bloem en peper toe aan de uien en bak 3 min. mee. Voeg de cognac en de bouillon toe aan de soeppan. Ris de
blaadjes van de takjes tijm en voeg ook toe. Breng aan de kook,
draai het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Zet de ovengrill aan. Snijd het stokbrood in schuine sneetjes en
leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in ca. 5
min. goudbruin. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en leg in elke kom
soep een stokbroodje. Verdeel de geraspte gruyère erover en zet ca.
5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten