17 januari 2019

Romige zuurkoolschotel

1,5 kg kruimige aardappels geschild en in gelijke stukken gesneden
Duopak spekreepjes gerookt (250 gram)
3 tenen knoflook (uitgeperst)
Rode en gele paprika
2 appels
2 uien in halve ringen
Klein blikje tomatenpuree
Beker crème fraiche (2 dl)
50 gram geraspte jongbelegen kaas
Oregano naar smaak (gedroogd)
150 ml water
Peper uit de molen
Ovenschaal van 1,5 liter
Onderkant formulier
Bereidingswijze : Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes  knapperig uit. Voeg de knoflook, paprikablokjes en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min. Verwarm de oven voor tot 200 C.
Schil de appels en snijd ze in plakjes. Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe.
Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over, daarna de appelschijfjes en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree.
Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

Met dank aan Jumbo voor het basisrecept, daarna zelf aangepast

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...